La Universitat de València no vol quedar-se darrere en la lluita contra la violència de gènere. Aquesta vegada alça la veu mitjançant una sèrie d'actes promoguts per la Unitat d'Igualtat de la Universitat al voltant del 25 de novembre, dia internacional contra la violència a les dones.
Els actes que tindran lloc a la Universitat seran els següents:
- Dimarts, 23 de novembre
Saló d'Actes de la Facultat de Ciències Socials a les 19 hores.
Taula rodona: "Contra la Violència de Gènere: Llei i Experiències Personals"
Intervindran: Ruth Mestre i Mestre, Institut de Drets Humans UVEG, Teresa
Segarra, psicòloga i psicoterapeuta; Elena Martinez, professora de Dret
Administratiu i Processal.
Presenta i modera: A. Olga Quiñones, directora de la Unitat d'Igualtat.
- Dimecres, 24 de novembre
Saló d'Actes de la Facultat de Ciències Socials a les 19 hores.
Lectura dramatitzada "María Colorada" a càrrec de La Impossible, Cía.
Adaptació del text /Defensa de Dama/ d'Isabel Carmona i Joaquín Hinojosa.
Direcció: Isabel Carmona; Intèrprets: Anna Albaladejo, Maribel Bravo, Ángel
Figols i Juan Mandli.
Malgrat que la violència de gènere siga un problema molt difícil d'eradicar, actes com aquestos són necessaris per a que tots i cadascú de nosaltres ens adonem de la importància de promoure accions de prevenció i detecció precoç de desigualtat entre homes i dones, per a que, poc a poc i entre tots, aberracions com aquestes desapareguen de la nostra societat.
Parece que en la Universidad se mueve el asunto. Buena señal ¿no?
ResponderEliminarPrecisamente entre hoy y mañana hay unas jornadas en la Universidad de Alcalá. La experiencia del primer día ha sido bastante positiva y enriquecedora.
http://historiaytal.blogspot.com/2010/11/jornadas-contra-la-violencia-de-genero.html
Sí Perucha, és una bona senyal que les universitats es menegen per aquests temes, encara que és cert que no és suficient en què facen quatre actes quan s'apropa una data important, sinó que haurien de llutiar més constantment dia rere dia per aquests problemes.
ResponderEliminarDe totes maneres, millor això que res.
Por supuesto. Soy un convencido de que el mundo no se cambia en la tele, en una papeleta para una urna o en el tuenti. Soy de hacer el gilipollas en el tren para intentar que la gente salga de su ensimismamiento aunque no sea más que por un instante, soy de dejar recados en las paredes, soy de indignación fácil al oír en boca de cualquiera -pero sobre todo de una mujer- "esa es una puta", y sobre todo soy de hablar aquí, en clase, en la calle, en el coche, en el campo de fútbol, de botellón, de vacaciones... y es con gente como vosotras con quien me gusta toparme para darme cuenta que no soy el único loco; que hay más que quieren cambiar este mundo sensato.
ResponderEliminarGracias por tus palabras D. Perucha y por seguir nuestro blog de forma tan fiel.
ResponderEliminarA nosotras también nos alegra muchísimo que haya más gente que no se quede quieta y que convierta sus pensamientos en actos.