Inicio

miércoles, 3 de noviembre de 2010

Un home mata a tirs la seua dona i després se suicida a Vilanova i la Geltrú

Una dona de 42 anys i el seu marit de 43 van ser trobats el diumenge 24 d'octubre de matinada morts a tirs al seu domicili de Vilanova i la Geltrú (Barcelona). Tot apunta a un nou cas de violència de gènere, segons el Mossos d'Esquadra, ja que sembla que l'home matà la dona i posteriorment es suicidà. Els serveis socials locals asseguren que mai havien rebut cap consulta per maltractament per part de la dona, i la policia catalana tampoc té registrada cap denúncia prèvia per maltractament.
     Els veïns de l'edifici, que asseguren que "no eren una parella conflictiva" i que mai els havien sentit discutir, no van sentir els tirs. Fou la filla de 9 anys qui es donà compte que havia passat alguna cosa quan, després de tocar diverses vegades a la porta de l'habitació dels seus pares, no li obrí ningú. Aquesta avisà el germà major de 19 anys que es trobava fora i el jove, una vegada en casa, avisà a la resta de familiars que, després de descobrir els cossos sense vida, cridaren a la policia.
     Els agents van tallar el carrer fins les tres de la vesprada, hora en què el jutge de guàrdia ordenà l'alçament del cadàvers. Un equip cinentífic va continuar treballant al domicili fins les set de la vesprada per tal de trobar pistes que aclariren què havia passat.
La parella treballava a un bar del carrer Zamenhof a Vilanova i, per tant, era bastant coneguda al barri. Els veïns asseguren que s'han quedat totalment sorpresos, ja que la parella era "normal", "cordial" i "correcta".


     Amb la mort d'aquesta dona de Vilanova i la Geltrú, ja són 58 les víctimes de la violència de gènere registrades a Espanya enguany, segons dades del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat. D'aquestes vísctimes, 14 havien denunciat a l'agressor, 12 havien demanat mesures de protecció i 10 les tenien en vigor. La comunitat autònoma amb el major nombre de mortes per aquesta causa és Andalusia, amb 15 víctimes, seguida de Catalunya (huit víctimes). La nacionalitat de la majoria de les dones és espanyola, així com la dels homes, tot i que 23 víctimes i 25 agresors eren estrangers.

No hay comentarios:

Publicar un comentario