Inicio

jueves, 24 de febrero de 2011

Conferència "Igualtat, relacions de poder i violència de gènere"

“IGUALTAT, RELACIONS DE PODER I VIOLÈNCIA DE GÈNERE"
amb Elena Casado Aparicio

24 febrer, dijous, a les 17.30h
Aula 506. Aulari Nord
Campus dels Tarongers


La violència dels homes contra dones que són o han estat la seua parella s'ha convertit en un problema alarmant en els últims anys.

El volum Violència en la parella: gènere i vincle, de Fernando García Selgas i Elena Casado Aparicio, Editorial Talasa, 2010, realitza una anàlisi de les condicions històriques, concepcions i vivències dels maltractaments que avui es donen en la parella i dels processos que condueixen a ells.

Elena Casado ha fet molt treball de camp sobre el tema de la violència de gènere i com es produeix, i en la conferència ens parlarà de tots aquests temes.

Aquesta activitat està organitzada pel Grup pels Bons Tractes, de Ca Revolta, i compta amb el suport del Vicedeganat de Cultura i Participació de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València.

Esteu tots convidats a vindre, nosaltres hi estarem!


2 comentarios:

  1. Tothom estem contra la violencia vingui i vagi contra qui sigui: dones, nens , avis o homes. Però el problema és que s'està actuant amb odi revenja contra l'home emparellat que perd tots els drets, i hi ha més de un milió de denúncies en els darrers anys amb un atac constant contra l'home. S'està possant molta llenya en el foc, i en comptes de prevenir el crim, fomenta l'efecte contrari. Gràcies.

    ResponderEliminar
  2. Gràcies per escriure. Tens molta raó. Des del nostre punt de vista són els mitjans de comunicació, entre d'altres, els que fomenten la situació que comentes. Ofereixen una visió de la dona com algú indefens o amb capacitat nul•la per a sortir de determinades situacions (“víctima, i per sempre”, podríem dir), i de l'home com el dolent o perillós, fins i tot com si tots els homes fossin “maltractadors” en potència (i també “per sempre”, és clar).
    Això, com tu dius, no ajuda gaire.

    Just aquesta conferència versava sobre el tema i abordava també l’efecte de les campanyes contra el maltractament. Elena Casado explicava que potser no estan del tot ben enfocades.

    Et sonarà allò de "treu targeta vermella al maltractador". Ella plantejava si s'ha de treure tal targeta, si s'ha d'expulsar de la societat aquests homes.

    La resposta és que no. Algú que es comporta així necessita ajuda i el darrer que li cal és una expulsió (molt menys acompanyada de l’odi social del qual parles).

    Nosaltres no tenim el mateix nivell ni experiència que Casado, però intentem no alinear-nos amb el missatge dels mitjans i fer el possible per enfocar la situació com ella i altres proposen. Veiem l'odi i revenja que anomenes i també n'estem en contra.

    Suposem que estaràs d’acord en que el problema existeix. Per una part és necessari oposar-se a la violència (sense dubte, vagi contra qui vagi) i per altra combatre la manera de combatre-la (valgui la redundància), per tal que no es generi l’efecte contrari, com has dit.

    Són prou motius per seguir intentant perfilar el concepte (de violència) i per refutar males maneres de tractar i la visió que es té en l’actualitat d’aquells que en algun moment de la seva vida han fet ús d’aquestes.

    Un missatge alternatiu és el que ara molts cerquen i nosaltres els recolzem, com hem fet mitjançant la publicació de la conferència d’Elena Casado.

    Creiem que primer cal tenir present que és necessari combatre els mals tractes de la millor manera possible, i després posar-se a treballar.

    T’animem a que continuïs participant al bloc i a que donis la teva opinió sempre que vulguis. Moltes gràcies de nou, i salut!

    ResponderEliminar